Antena 3 CNN Externe Ministrul german al Educaţiei a demisionat, în urma acuzaţiilor de plagiat

Ministrul german al Educaţiei a demisionat, în urma acuzaţiilor de plagiat

Ministrul german al Educaţiei a demisionat, în urma acuzaţiilor de plagiat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
09 Feb 2013   •   16:03

Ministrul german al Educaţiei, Annette Schavan, o apropiată a cancelarului german Angela Merkel, a demisionat sâmbătă, în urma acuzaţiilor de plagiat, relatează AFP.

Demisia ministrului a fost anunţată sâmbătă de cancelarul german Angela Merkel.
   
"Annette Schavan mi-a prezentat demisia şi eu am acceptat-o, cu inima grea", a declarat Merkel la Berlin, în cadrul unei întâlniri cu presa alături de ministrul demisionar.
   
Annette Schavan a rămas marţi fără titlul de doctor din cauza unui plagiat în teza sa de doctorat, în urmă cu 33 de ani.
   
Ministrul conservator, în vârstă de 57 de ani, este acuzată de plagiat în teza sa de doctorat susţinută în 1980. Schavan a dezminţit, în repetate rânduri, aceste acuzaţii şi are la dispoziţie o lună pentru a face recurs în faţa unui tribunal administrativ.
   
Titlul de "Doktor" are o mare importanţă socială în Germania şi orice uzurpare este pasibilă cu amendă.    

În 2011, două scandaluri similare au izbucnit în Germania, iar unul dintre ele a condus la demisia, în martie, a ministrului Apărării Karl-Theodor zu Guttenberg.    

Acelaşi lucru s-a întâmplat trei luni mai târziu cu deputata europeană liberală (FDP) Silvana Koch-Mehrin, care a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European şi la cea de preşedinte al grupului FDP din PE cu puţin înainte de a-i fi retras titlul de doctor.    

De fiecare dată acuzaţiile au fost lansate pe Internet.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close