Antena 3 CNN Externe Ministrul german de Finanţe: Urmează dificultăţi pentru Elveţia, după referendum

Ministrul german de Finanţe: Urmează dificultăţi pentru Elveţia, după referendum

Ministrul german de Finanţe: Urmează dificultăţi pentru Elveţia, după referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Feb 2014   •   23:13

Berlinul "regretă" votul elveţienilor de a introduce cote de imigraţie, o decizie ce "va crea multe dificultăţi" Confederaţiei, a declarat duminică seară ministrul german de Finanţe Wolfgang Schauble, informează AFP, potrivit Mediafax.

Cel mai european dintre miniştrii cancelarului Angela Merkel a afirmat într-un interviu la televiziunea publică germană ARD: "Sper să nu mi-o luaţi în nume de rău, dacă spun că regret această decizie".

"Ea va crea numeroase probleme Elveţiei în multe domenii. Trebuie ca responsabilii din Elveţia să înţeleagă foarte bine" acest lucru, a adăugat el în acest interviu, potrivit unor extrase transmise înainte de difuzarea lui în timpul nopţii.

"Acest lucru arată un pic, desigur, că în această lume a globalizării, oamenii simt o nelinişte tot mai mare faţă de libertatea completă de instalare", a analizat el. "Cred că ar trebui cu toţii să luăm aceasta în serios".

Elveţienii au votat în favoarea limitării imigraţiei, potrivit unei estimări a institutului de sondaje GfS, publicate duminică.

×
Subiecte în articol: Wolfgang Schäuble Elvetia
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close