Antena 3 CNN Externe Mişcarea neaşteptată care lasă SUA fără replică. Ce s-a întâmplat azi noapte în cel mai fierbinte loc din lume

Mişcarea neaşteptată care lasă SUA fără replică. Ce s-a întâmplat azi noapte în cel mai fierbinte loc din lume

Mişcarea neaşteptată care lasă SUA fără replică. Ce s-a întâmplat azi noapte în cel mai fierbinte loc din lume
de O.P.    |    02 Sep 2013   •   06:24

Miniştrii arabi ai afacerilor externe au cerut duminică seară ONU şi comunităţii internaţionale "să îşi asume responsabilităţile" în dosarul sirian, în timp ce mai multe ţări au în vedere lovituri contra regimului acuzat de a fi efectuat un atac chimic, informează AFP, citat de Agerpres.

Reuniţi la Cairo, miniştrii ţărilor Ligii Arabe "au chemat ONU şi comunitatea internaţională să îşi asume responsabilităţile în conformitate cu Carta Naţiunilor Unite şi dreptul internaţional pentru a lua măsurile necesare de descurajare împotriva autorilor acestei crime odioase de care regimul este responsabil", cu referire la atacul ce a făcut sute de morţi la 21 august lângă Damasc.

Miniştrii au cerut de asemenea ca autorii acestui atac să fie aduşi în faţa justiţiei internaţionale "ca şi ceilalţi criminali de război".

Ei cer de asemenea "să fie furnizate toate formele de sprijin de care are nevoie poporul sirian pentru a se apăra" şi reamintesc "obligaţia de a concerta eforturile arabe şi internaţionale pentru a-i ajuta" pe sirieni.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close