Antena 3 CNN Externe Miting de aproape 100.000 de oameni în sprijinul premierului Ungariei. Susținere și din Covasna și Harghita

Miting de aproape 100.000 de oameni în sprijinul premierului Ungariei. Susținere și din Covasna și Harghita

Miting de aproape 100.000 de oameni în sprijinul premierului Ungariei. Susținere și din Covasna și Harghita
Sursa foto: Foto: EPA / Intact Images
21 Ian 2012   •   20:48

O manifestaţie organizată în sprijinul premierului ungar Viktor Orban a atras aproape 100.000 de persoane sâmbătă după-amiază, la Budapesta, conform organizatorilor, jurnaliști apropiați de partidul Fidesz. Ei au dorit să demonstreze că dreapta este în continuare capabilă să adune mulţimi pe străzile din Budapesta, conform Mediafax.

La scurt timp după manifestaţie, ministrul Afacerilor Externe, Janos Martonyi, a declarat că Guvernul poate "scoate de zece ori mai multe persoane în stradă".

La manifestație au participat și oameni din România, unde există o puternică minoritate maghiară. Cei care nu au făcut însă deplasarea la Budapesta au participat la mitinguri organizate în mai multe oraşe din judeţele Covasna şi Harghita. Peste 600 de persoane și-au exprimat solidaritatea cu Guvernul Ungariei în oraşele Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc şi Covasna, iar alte 500 de persoane în Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, condamnând presiunile internaţionale la adresa statului vecin.

La 2 ianuarie, o manifestaţie organizată de partide de opoziţie şi organizaţii civile a atras circa 70.000 de protestatari. Aceştia au protestat faţă de intrarea în vigoare a noii Constituţii ungare controversate.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close