Antena 3 CNN Externe Moscova ameninţă cu posibile "consecinţe", după ce obuze ucrainene au căzut pe teritoriul Rusiei

Moscova ameninţă cu posibile "consecinţe", după ce obuze ucrainene au căzut pe teritoriul Rusiei

Moscova ameninţă cu posibile "consecinţe", după ce obuze ucrainene au căzut pe teritoriul Rusiei
Sursa foto: Foto:mentalfloss.com
10 Iul 2014   •   21:17

Rusia a transmis o notă de protest Administraţiei de la Kiev după ce obuze lansate de serviciile de securitate ucrainene împotriva insurgenţilor ar fi căzut pe teritoriul rus, Moscova avertizând că repetarea incidentelor ar putea avea "consecinţe", informează AFP.
   
"Rusia protestează categoric şi cere încetarea tirurilor de obuze spre teritoriul rus", a comunicat Ministerul rus de Externe.

"În cazul repetării în viitor a incidentelor de acest gen, întrega responsabilitate va aparţine autorităţilor de la Kiev", a adăugat instituţia.
   
Moscova a precizat că obuze de artilerie au vizat punctul vamal rus Gukovo, situat la frontiera cu Ucraina, o zonă unde au loc confruntări militare între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi.
   
"Acţiunile forţelor ucrainene reprezintă încălcări grave ale principiilor dreptului internaţional", atrage atenţia diplomaţia rusă, precizând că circa 230 de refugiaţi ucraineni se aflau în zona punctului vamal în momentul incidentului.
   
"Din fericire, nu s-au înregistrat victime; refugiaţii au fost evacuaţi rapid spre un loc sigur", precizează comunicatul.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close