Antena 3 CNN Externe Moscova spune că "sabotori ucraineni" au pătruns pe teritoriul Rusiei, în Briansk, au ucis un civil și au luat ostatici | Radu Tudor: "Operațiune rusă sub steag fals!"

Moscova spune că "sabotori ucraineni" au pătruns pe teritoriul Rusiei, în Briansk, au ucis un civil și au luat ostatici | Radu Tudor: "Operațiune rusă sub steag fals!"

​​​​​​​Agențiile de presă din Rusia transmit că forțele armate ale țării luptă împotriva unui grup de sabotaj ucrainean în regiunea Briansk.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   13:20

Grupul ar fi luat, joi, ostatici într-un magazin, relatează presa internațională pe baza informațiilor din presa rusă.

"Un grup de sabotori ucraineni s-a infiltrat în două sate, luând ostatici localnici într-unul dintre ele. Soldații din Rosgvardia - Garda națională a Rusiei - s-au confruntat cu militanții", a transmis agenția TASS, citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de securitate rusești.

Reuters, care citează TASS, precizează nu a reușit să verifice imediat aceste informații.

Citând serviciile locale de urgență, agenția de stat rusă RIA a relatat că mai multe persoane ar fi fost luate ostatice într-un magazin din satul Liubeceanie, la mai puțin de un kilometru de granița Rusiei cu Ucraina.

Guvernator rus: "Sabotorii ucraineni au deschis focul asupra unei mașini și au ucis o persoană"

Anterior, un oficial regional rus declarase că un "grup de sabotaj" al Kievului a împușcat și ucis o persoană după ce a trecut în Rusia venind din Ucraina.

"Astăzi, un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere a pătruns în districtul Klimovski, în satul Liubeceanie. Sabotorii au tras asupra unei mașini în mișcare. În urma atacului, un locuitor a fost ucis și un copil de zece ani a fost rănit", a scris guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz, pe canalul său de Telegram.

El a susținut că forțele armate ucrainene ar fi lansat, de asemenea, un atac cu drone și ar fi efectuat tiruri de artilerie asupra altor zone din apropierea graniței.

Situația a fost comentată la Antena 3 CNN de analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor.

Radu Tudor: "Informațiile trebuie privite cu precauție. Este posibil să fie o operațiune rusă sub steag fals"

"Informațiile conform cărora sunt conflicte armate în Briansk, la frontiera ruso-ucraineană vin, în momentul de față, doar dinspre Moscova și trebuie privite cu precauție. Rușii vorbesc de sabotori ucraineni care au luat ostatici din satele acelei regiuni.

Mai ales în contextul în care este menționat foarte des numele serviciului secret rus FSB, aș privi informațiile referitoare la aceste evenimente ca o operațiune sub steag fals, o provocare a Moscovei pentru a lansa un atac asupra Kievului. Serviciile britanice de informații au arătat în ultimele 24 de ore că rușii au folosit orașul Briansk drept bază pentru a lansa atacuri cu drone iraniene asupra Kievului.

Mutarea atenției spre această zonă (...) ar putea să fie motivul de care Rusia are nevoie pentru a manipula opinia publică. Noi știm bine că frontiera ruso-ucraineană este foarte bine păzită. În urmă cu doar două zile Vladimir Putin le-a cerut reprezentanților FSB să întărească această pază.

Nu știu cum ar fi putut un grup de militari ucraineni să treacă de această frontieră, de paza întărită de FSB, să ajungă într-un oraș și să organizeze așa-zise acțiuni de sabotaj. Cred că, mai degrabă, este o poveste însăilată de Rusia, o operațiune sub steag fals desfășurată chiar de trupele Federației Ruse pentru a genera un conflict și pentru a justifica un atac asupra Kievului, prin faptul că Ucraina ar fi atacat teritoriul Federației Ruse și că riposta rusească are la bază această intervenție.

Dat fiind că rușii sunt specialiști în astfel de minciuni, cred că aceasta este pista pe care putem merge în momentul de față", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Foto: explozie în Briansk, Rusia

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close