Antena 3 CNN Externe Muntenegru şi-a reafirmat dorinţa de a deveni membru al NATO cât mai curând posibil

Muntenegru şi-a reafirmat dorinţa de a deveni membru al NATO cât mai curând posibil

Muntenegru şi-a reafirmat dorinţa de a deveni membru al NATO cât mai curând posibil
de M.T.    |    16 Oct 2013   •   17:38

Muntenegru doreşte să devină membru al NATO „cât de curând posibil”, a reafirmat, miercuri, preşedintele acestei ţări, Filip Vujanovic, la capătul unei întâlniri pe care a avut-o cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, la Bruxelles.

„Vreau să insist asupra faptului că Muntenegru este gata să-şi continue colaborarea şi doreşte să devină membru al NATO cât de curând posibil”, a spus Vujanovic, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Secretarul general al NATO a lăudat „eforturile susţinute” ale Muntenegrului de apropiere de Alianţă şi de Uniunea Europeană.

„Este un proces lung”, a spus Rasmussen, îndemnând fostul stat iugoslav să „continue reformele” necesare pentru „întărirea statului de drept, combaterea corupţiei, modernizarea forţelor armate”.

După ce şi-a declarat independenţa, în 2006, Muntenegru a demarat, asemenea mai multor state din Balcani, o acţiune de apropiere de NATO.

Muntenegru a participat la forţa internaţională desfăşurată în Afganistan, cu un mic detaşament cu baza la Mazar-e-Sharif.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close