Antena 3 CNN Externe Noi ameninţări ale Statului Islamic. Teroriştii vor să decapiteze un jurnalisti şi un pilot

Noi ameninţări ale Statului Islamic. Teroriştii vor să decapiteze un jurnalisti şi un pilot

Noi ameninţări ale Statului Islamic. Teroriştii vor să decapiteze un jurnalisti şi un pilot
de O.P.    |    28 Ian 2015   •   08:21

Premierul japonez a catalogat miercuri "absolut josnice" noile ameninţări ale grupării Statul Islamic (SI), care a promis marţi că va executa în termen de 24 de ore un jurnalist nipon şi un pilot iordanian, dacă Ammanul nu eliberează o deţinută irakiană condamnată la moarte, relatează AFP.

"Sunt nişte ameninţări absolut josnice", a declarat Shinzo Abe. "Sunt profund indignat. Ne aflăm într-o situaţie extrem de dificilă şi am cerut miniştrilor să acţioneze uniţi pentru a-l elibera cât mai rapid pe (Kenji) Goto", jurnalistul deţinut de către jihadişti.

Guvernul japonez, pus într-o situaţie stânjenitoare potrivit unor analişti, a cerut din nou Iordaniei, încă din primele ore ale zilei de miercuri, să acţioneze pentru a-l salva pe cetăţeanul nipon.

Ammanul se află în faţa unei dileme: să salveze vieţile lui Goto şi pilotului Maaz al-Kassasbeh sau să nu o elibereze pe Sajida al-Rishawi, o atacatoare sinucigaşă implicată într-un val de atentate sinucigaşe revendicate de către aripa irakiană a Al-Qaida.

Noile revendicări ale SI şi ultimatumul foarte scurt postat pe site-uri jihadiste au fost prezentate sub forma unei fotografii în care Kenji Goto apare ţinând în mână o fotografie cu pilotul iordanian capturat de către SI şi presupusa voce a jurnalistului prezentând ameninţările răpitorilor.

×
Subiecte în articol: statul islamic terorism
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close