Antena 3 CNN Externe Noi lupte de stradă în Yemen, după ce preşedintele refuză să semneze un acord cu opoziţia

Noi lupte de stradă în Yemen, după ce preşedintele refuză să semneze un acord cu opoziţia

Noi lupte de stradă în Yemen, după ce preşedintele refuză să semneze un acord cu opoziţia
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
23 Mai 2011   •   18:42

La o zi după ce preşedintele Ali Abdullah Saleh a refuzat să semneze un acord care ar fi încheiat regimul său de conducere în Yemen, care durează de 33 de ani, în Sana au reînceput, luni, luptele între oponenţii preşedintelui şi forţele armate loiale acestuia, informează Reuters.

Martorii relatează că au avut loc ciocniri violente între forţele guvernului şi trupele lui Sadiq al-Ahmar, un puternic lider de trib care a trecut de partea protestatarilor. Cel puţin zece oameni au fost răniţi, printre care şi un jurnalist al agenţiei naţionale de presă, Saba.

Guvernul a acuzat oamenii lui Ahmar că au atacat o şcoală, aceştia susţin că au interzis accesul soldaţilor în clădirea în care se bănuieşte că sunt stocate arme pentru trupele loiale preşedintelui.

La sud de capitală, oamenii lui Saleh au deschis focul asupra sediului Partidului Islamist Islah, cel mai puternic membru al colaiţiei de opoziţie.

Saleh, care a refuzat din nou semnarea unui acord, a dat vina pe membrii opoziţiei, avertizând că dacă va erupe un război civil în Yemen, aceştia vor fi reposnsabil pentru vărsarea de sânge.

×
Subiecte în articol: Yemen schimb de focuri
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close