Antena 3 CNN Externe Nordul Olandei este PARALIZAT de o pană MAJORĂ de curent. Aeroportul din Amsterdam este BLOCAT

Nordul Olandei este PARALIZAT de o pană MAJORĂ de curent. Aeroportul din Amsterdam este BLOCAT

Nordul Olandei este PARALIZAT de o pană MAJORĂ de curent. Aeroportul din Amsterdam este BLOCAT
27 Mar 2015   •   12:42

O suprafaţă mare a teritoriul olandez a rămas fără alimentare la reţeaua de curent elecric. Nordul ţării este cel mai afectat de această pană majoră de curent, iar compania care livrează energia electrică a comunicat că avaria a fost provocată de o supra-încărcare a reţelei.

Până şi capitala Amsterdam a rămas fără curent, inclusiv aeroportul Schiphol, transmite Reuters.
Toate zborurile spre şi dinspre Schiphol au fost anulate. De menţionat că aeroportul olandez este unul dintre cele mai aglomerate
din Europa şi reprezintă un nod  important al esclalelor pe harta aeronautică.
Mai multe zboruri care urmau să aterizeze aici au fost deviate spre alte aeroporturi regionale.


Câteva spitale se confruntă şi ele cu această problemă.
Din cauza penei de curent, circulaţia tramvaielor şi a trenurilor de metrou a fost paralizată. La momentul căderii bruşte a curentului, mii de călători au rămas blocaţi în vagoane.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului a declarat că s-a decis să se treacă pe generatorul de rezervă pentru a asigura fucţionarea minimă, transmite ANP.

Potrivit acestei surse, defecţiunea, care a lăsat Olanda în beznă, s-a înregistrat la centrala Diemen. Echipele de intervenţie se străduiesc acum să remedieze avaria şi să stabilească cauza exactă.

"De îndată ce vom cunoaşte cauza precisă, vom putea da un termen de finalizarea a lucrărilor de reparaţie", a spus reprezentantul TenneT, compania care operează reţeaua naţională olandeză de energie electrică.

Autorităţile au luat măsuri speciale şi au trimis toţi poliţiştii să patruleze pe străzi, având în vedere că foarte multe magazine şi bănci au rămas fără sistemele de alarmă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close