Antena 3 CNN Externe Nou apel la manifestaţii în China, inspirate de revoltele din ţările arabe

Nou apel la manifestaţii în China, inspirate de revoltele din ţările arabe

Nou apel la manifestaţii în China, inspirate de revoltele din ţările arabe
Sursa foto: Foto: usanews.com
23 Feb 2011   •   12:42

Protestele din lumea arabă îi motivează pe chinezi. Un nou apel a fost postat pe internet în China, chemând cetăţenii să se strângă în fiecare duminică, în 13 oraşe, pentru a cere creşterea transparenţei guvernamentale şi libertate de exprimare, conform AFP.

Apelul, postat pe site-ul boxun.com, pare să provină de la acelaşi grup aflat la originea reuniunilor din China de duminica trecută. Atunci, importante efective de poliţie au fost mobilizate de putere atât la Beijing, cât şi în alte 12 oraşe chineze.

Redactat sub formă de scrisoare deschisă adresată Parlamentului chinez, textul reia criticile făcute de populaţiile din ţările arabe liderilor lor.

"Dacă Guvernul nu intenţionează să rezolve cu adevărat aceste probleme, ci se mulţumeşte să vrea să cenzureze Internetul şi să blocheze informaţia pentru a suprima protestele, acestea din urmă, dimpotrivă, se vor intensifica", potrivit apelului.

"Invităm fiecare participant să se plimbe, să observe, chiar să pretindă că nu face nimic altceva decât să se plimbe. Guvernul autoritar va tremura de frică, dar cu condiţia să fiţi acolo", susţin iniţiatorii reuniunilor.

×
Subiecte în articol: China proteste apel internet manifestatii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close