Antena 3 CNN Externe O mamă a 16 copii din Anglia susţine că statul îi dă prea mulţi bani

O mamă a 16 copii din Anglia susţine că statul îi dă prea mulţi bani

O mamă a 16 copii din Anglia susţine că statul îi dă prea mulţi bani
Sursa foto: Foto: shop2ndchances.com
24 Feb 2011   •   09:09

O femeie din Marea Britanie, mamă a 16 copii şi însărcinată cu al 17-lea , recunoaşte că statul englez îi acordă prea multe beneficii şi ajutoare, relatează The Sun.

Femeia în vârstă de 45 de ani a născut copiii cu 5 bărbaţi diferiţi şi a fost mămică pentru aproape un sfert din viaţă. Acum a ajuns la al 6-lea bărbat, iar cel de-al 17-lea copil este deja pe drum.

Aceasta nu plăteşte chirie şi locuieşte într-o casă în valoare de 135.000 de lire. Primeşte în jur de 600 de lire pe săptămână în bani, beneficii şi ajutoare pentru creşterea copiilor, plus pensie alimentară de la unul din foştii soţi, bani ce nu afectează în nici un fel ajutorul primit de la stat.

Mama cu normă întreagă nu a lucrat aproape nici o zi din viaţa ei. Femeia susţine că o să meargă la lucru când copiii săi vor fi destul de mari, însă deocamdată statul englez ar avea mai mult de plată ca sa îi dea copiii în grija asistenţei sociale decât să o ţină acasă.

Femeia nu regretă în nici un fel situaţia în care se află şi recunoaşte că a fost alegerea ei să aibă toţi aceşti copii. Nu a vrut să avorteze niciodată şi consideră că alte familii sunt ghinioniste pentru că abia reuşesc să aibă un copil.

În România, începând cu 2011, mămicile mai au drept la indemnizaţia de creştere a copilului doar pentru un an, faţă de 2 ani, cum era prevăzut de lege până acum.
Valoarea indemnizaţiei variază între 600 şi 3400 de lei, în funcţie de venituri, reprezentând 75% din media veniturilor salariale nete de pe ultimele 12 luni.

Din al doilea an concediul este neplătit. Statul român oferă în schimb o primă de 500 de lei pentru mamele care decid să renunţe la acest concediu şi să se întoarcă la muncă după primul an.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie beneficii ajutoare
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close