Antena 3 CNN Externe O navă americană este reţinută la mal de autorităţile indiene

O navă americană este reţinută la mal de autorităţile indiene

O navă americană este reţinută la mal de autorităţile indiene
Sursa foto: Foto: AP
15 Oct 2013   •   12:56

Poliţia indiană a interogat ieri seară echipajul unui vapor american, care transporta ilegal arme şi muniţii în apele teritoriale indiene, transmite AP.

Securitatea maritimă indiană din portul Tuticorin a completat deja o plângere penală împotriva celor 25 de membri ai echipajului de la bordul MV Seaman Ohio, după ce aceştia nu au furnizat documentele care le permit să deţină arme de foc.

Un oficial al Gărzii de Coastă a spus că ambarcaţiunea aparţine unei companii de securitate din Virginia, AdvanFort, dar vasul respectiv este înregistrat în Sierra Leone.
Căpitanul a declarat poliţiei că vasul său escortează navele comerciale şi le protejează împotriva piraţilor din Oceanul Indian.

La bordul navei reţinută de Garda de Coasta indiană se află 10 marinari şi 25 de gărzi de securitate înarmaţi din India, Marea Britanie, Estonia şi Ucraina.

Statul indian este foarte sensibil faţă de prezenţa persoanelor înarmate la bordul navelor comerciale, după ce anul trecut doi marinari italieni au împuşcat mortal nişte pescari indieni.

Italienii făceau parte dintr-o trupă militară de securitate şi se aflau la bordul unui cargobot. Ei au deschis focul asupra indienilor, crezând că aceştia sunt piraţi, iar în prezent sunt judecaţi la New Delhi.

×
Parteneri
Ce se întâmplă cu amenzile de circulație, de la 1 iulie
x close