Antena 3 CNN Externe O nouă zi întinată cu sânge nevinovat, în Gaza. Opt copii aflaţi într-un PARC, ucişi într-o puternică explozie

O nouă zi întinată cu sânge nevinovat, în Gaza. Opt copii aflaţi într-un PARC, ucişi într-o puternică explozie

O nouă zi întinată cu sânge nevinovat, în Gaza. Opt copii aflaţi într-un PARC, ucişi într-o puternică explozie
de O.P.    |    29 Iul 2014   •   06:59

Speranţa încetării focului în Gaza s-a spulberat după o nouă zi cu numeroase victime atât în rândul palestinienilor cât şi în Israel. În cel mai grav incident, zece palestinieni, dintre care opt copii, au fost ucişi de o explozie, într-un parc din Gaza.

O altă deflagraţie, care nu a făcut victime, s-a produs în apropierea celui mai mare spital din Gaza. Medicii de aici tocmai aduseseră pe lume un copil după ce mama sa a fost ucisă într-un bombardament.

Palestinienii acuză Israelul pentru cele două explozii. Dar armata israeliană susţine că a fost vorba de eşecul lansării unor rachete ale mişcării islamiste Hamas. Tot palestinienii au tras un obuz de mortier care nu şi-a greşit ţinta şi a ucis cel puţin patru soldaţi israelieni, pe teritoriul statului evreu.

Mai grav, un comando palestinian s-a infiltrat, printr-un tunel subteran, în Israel şi a deschis focul asupra localnicilor. Deocamdată nu este clar dacă s-au înregistrat victime, dar aproape toţi membrii grupării au reuşit să scape prin acelaşi tunel.

Premierul Benyamin Netanyahu a vorbit de "o zi grea şi dureroasă", care nu va fi, probabil, ultima.

Comunitatea internaţională continuă să facă presiuni pentru un armistiţiu. Secretarul de stat american recunoaşte, însă, că ar avea nevoie de o "formulă magică" pentru încetarea focului. De la declanşarea operaţiunilor militare, acum trei săptămâni, aproape 1100 oameni au murit în Gaza şi peste 50 în Israel.


×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close