Antena 3 CNN Externe O româncă de etnie romă care ne face cinste. A primit medalia de aur la un concurs din Franţa

O româncă de etnie romă care ne face cinste. A primit medalia de aur la un concurs din Franţa

O româncă de etnie romă care ne face cinste. A primit medalia de aur la un concurs din Franţa
Sursa foto: Foto: newshopper.sulekha.com
30 Mar 2012   •   14:55

O româncă de etnie romă i-a uimit pe francezi după ce a primit medalia de aur la un concurs naţional de meserii. Tânăra care în urmă cu 7 ani trăia într-o rulotă insalubră şi-a ridicat premiul într-o ceremonie care a avut loc chiar la sediul Senatului. A fost primită cu onoruri, deşi nu se află în Franţa cu acte în regulă.

Acum, Cristina este, oficial, cel mai bun tânăr meseriaş din Franţa în domeniul curăţătoriei. Iniţial nici nu a vrut să se înscrie în concursul pe meserii. Au convins-o colegii. A câştigat etapă după etapă până a ajuns la faza naţională.

Tânăra care acum 7 ani trăia împreună cu familia într-o rulotă fără apă şi curent vrea să îşi continue studiile în ţara care tocmai i-a recunoscut oficial calităţile profesionale. Premiul i-a adus însă şi probleme.

"Mi s-a spus că fără permis de şedere nu îmi pot continua studiile, chiar dacă am această medalie de aur", a spus tânăra.

Cristina e hotărâtă să rămână în Franţa. De România nu îi e dor. Ba chiar îi e frică de ce aude că se petrece în ţară.

Autorităţile locale din Nantes, unde trăieşte Cristinei, vor reevalua dosarul prin care membrii familiei solicită permisul de şedere.




×
Subiecte în articol: romanca România Franta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close