Antena 3 CNN Externe O româncă de etnie romă şi fiul ei în vârstă de 2 ani, atacaţi şi batjocoriţi de mai mulţi adolescenţi germani

O româncă de etnie romă şi fiul ei în vârstă de 2 ani, atacaţi şi batjocoriţi de mai mulţi adolescenţi germani

O româncă de etnie romă şi fiul ei în vârstă de 2 ani, atacaţi şi batjocoriţi de mai mulţi adolescenţi germani
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Sep 2014   •   18:12

O româncă de etnie romă şi fiul acesteia în vârstă de 2 ani au fost atacaţi în Germania de câţiva adolescenţi. Românca a fost scuipată de tinerii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, iar fiul ei a fost lovit peste faţă cu o linie. Incidentul are loc în contextul în care germanii care locuiesc în zona unde s-au stabilit românii se plâng autorităţilor de luni întregi de problemele pe care aceştia le creează în cartier.

Incidentul a avut loc într-un cartier din orăşelul german Halle, unde 40 de familii de romi s-au mutat într-o clădire din zonă în urmă cu câteva luni. Câţiva adolescenţi germani au agresat-o pe tânăra de 26 de ani şi pe fiul acesteia.

Românii instalaţi în cartier nu sunt pentru prima dată subiect de scandal. Locuitorii  s-au plâns de mai multe ori autorităţilor locale susţinând că românii fac gălăgie, sunt agresivi şi comit infracţiuni. Mai mult, nemţii au ieşit de câteva ori în stradă în semn de protest faţă de problemele pe care românii le-au creat în zonă.

Tinerii germani vor fi traşi la răspundere de autorităţi. Aceştia sunt acuzaţi de vătămare corporală şi de incitare la violenţă faţă de un anumit segment al populaţiei.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close