Antena 3 CNN Externe Obama: Criza din Ucraina poate fi soluţionată doar pe cale paşnică

Obama: Criza din Ucraina poate fi soluţionată doar pe cale paşnică

Obama: Criza din Ucraina poate fi soluţionată doar pe cale paşnică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Iun 2015   •   22:45
Criza din Ucraina poate fi soluţionată doar pe cale paşnică şi în urma eforturilor diplomatice, a declarat, duminică, preşedintele american, Barack Obama, înainte de întrevederea cu premierul britanic, David Cameron, în cadrul Summitului G7, la Garmisch-Partenkirchen, în Germania, relatează Tass.
   
Credem în "soluţionarea pe cale paşnică şi diplomatică" a crizei din estul Ucrainei, afectat de un conflict între separatiştii proruşi şi regimul de la Kiev, a declarat preşedintele american, îndemnând, totodată, partenerii europeni la vigilenţă.
   
Pe de altă parte, Barack Obama l-a felicitat pe David Cameron pentru victoria obţinută de partidul său în alegerile legislative, exprimându-şi speranţa că Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene.
   
"Sperăm foarte mult că Regatul Unit va rămâne în Uniunea Europeană", a spus preşedintele american.
   
Summitul Grupului G7 - Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi SUA - se desfăşoară în staţiunea Garmisch-Partenkirchen, situată în apropierea oraşului Elmau şi în apropierea frontierei cu Austria.
   
Grupul ţărilor puternic industrializate (G7) va discuta modalităţi pentru contracararea acţiunilor Rusiei, a afirmat, la sosirea în landul Bavaria, Barack Obama, care a fost întâmpinat de cancelarul german, Angela Merkel.

×
Subiecte în articol: Barack Obama David Cameron Ucraina
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close