Antena 3 CNN Externe Obama: Iranului nu i-au fost făcute concesii în vederea prelungirii programului nuclear

Obama: Iranului nu i-au fost făcute concesii în vederea prelungirii programului nuclear

Obama: Iranului nu i-au fost făcute concesii în vederea prelungirii programului nuclear
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Apr 2012   •   18:28

Barack Obama, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că Iranului "nu i-a fost făcută nici o concesie" cu privire la programul nuclear în timpul negocierilor din Turcia , relatează AFP.
   
"Nu am făcut nici o concesie", a susţinut Obama, ca reacţie la declaraţiile premierului israelian, Benjamin Netanyahu, conform cărora Iranul a primit un "bonus" de cinci săptămâni în care poate să îşi continue programul nuclear.
   
Iranul a ajuns sâmbătă la Istanbul la un acord cu grupul 5+1 (cele cinci ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU plus Germania) conform căruia va avea loc o nouă rundă de negocieri, pe 23 mai în Bagdad, pentru a stabili un cadru de discuţii cu privire la programul nuclear iranian.

"Timpul trece iar eu am fost foarte clar faţă de Iran şi de partenerii noştri că nu vom permite acestor negocieri să se prelungească la nesfârşit", a declarat Obama, aflat în Cartagina (Columbia) la Summitul Americilor.
   
"Ideea că noi am acordat o concesie sau un bonus ar însemna că Iranul a câştigat ceva. De fapt, ceea ce a câştigat sunt cele mai dure sancţiuni care îl aşteaptă în cazul în care nu va profita de aceste negocieri. Eu sper că o va face", a adăugat Obama.
   
Programul nuclear iranian a trezit îngrijorarea comunităţii internaţionale, mai ales pe cea a Israelului care consideră că Iranul intenţionează să dezvolte arma nucleară, acuzaţii respinse de Teheran.

×
Subiecte în articol: Teheran program nuclear Obama
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close