Antena 3 CNN Externe Oficial iranian: Israelul va ajunge în "scaun cu rotile" dacă va ataca Iranul

Oficial iranian: Israelul va ajunge în "scaun cu rotile" dacă va ataca Iranul

Oficial iranian: Israelul va ajunge în "scaun cu rotile" dacă va ataca Iranul
Sursa foto: Foto: theiranproject.com
05 Mar 2015   •   00:00

Statele Unite vor vedea Israelul ajuns în "scaun cu rotile" dacă statul evreu va ataca Iranul, ameninţă preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, în replică la discursul premierului israelian Benjamin Netanyahu, informează Jerusalem Post.
   
"Americanii vor vedea o ripostă zdrobitoare şi multilaterală care va lăsa Israelul în scaun cu rotile, dacă statul evreu va îndrăzni să atace Iranul cu sprijinul Congresului SUA", a afirmat Ali Larijani.
   
"Discursul lui Benjamin Netanyahu a fost pur şi simplu o oră de repetare a unor sloganuri care demonstrează neliniştea unui regim fals. Problema Israelului nu este programul nuclear iranian, ci influenţa regională a Revoluţiei Islamice. Acuzaţiile privind susţinerea terorismului sunt ridicole", a adăugat Larijani, numindu-l pe premierul israelian drept un "ipocrit" şi atribuindu-i moartea palestinienilor şi a specialiştilor iranieni în tehnologie nucleară.
   
"Singurul care este furios şi supărat din cauza evoluţiei negocierilor cu Iranul este un regim de ocupaţie care supravieţuieşte din invazii şi războaie", a declarat, la rândul său, preşedintele Iranului, Hassan Rohani, referindu-se la Israel.
   
Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat, în Congresul SUA, că un Iran dotat cu arme nucleare ar fi o mare ameninţare pentru întreaga lume. "Regimul iranian este chiar mai periculos decât cel nazist, fiind o ameninţare pentru pacea întregii lumi. Iranul concurează cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru întreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare. A învinge organizaţia teroristă Stat Islamic, dar a lăsa Iranul să fabrice arme nucleare ar fi câştigarea unei lupte, dar pierderea războiului", a insistat Netanyahu, cerând Statelor Unite să blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

"Actualul proiect de acord cu Iranul nu blochează programul nuclear iranian, ci îl facilitează. Singura alternativă la actualul proiect de acord cu Iranul în domeniul nuclear ar fi un acord mult mai bun", care să garanteze că Teheranul nu va obţine arme atomice, a subliniat premierul israelian.
   
Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) poartă negocieri pe tema programului nuclear iranian. Israelul şi Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.
 

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close