Antena 3 CNN Externe Oficial israelian: Prioritatea armatei este distrugerea tunelurilor folosite de Hamas

Oficial israelian: Prioritatea armatei este distrugerea tunelurilor folosite de Hamas

Oficial israelian: Prioritatea armatei este distrugerea tunelurilor folosite de Hamas
Sursa foto: Foto: salon.com
de M.Z.    |    30 Iul 2014   •   21:28
Principalul obiectiv al operaţiunii desfăşurate de armata israeliană în Fâşia Gaza este distrugerea tunelurilor folosite de gruparea Hamas pentru a se infiltra pe teritoriul statului israelian, a declarat ministrul israelian al Apărării, Moshe Yaalon, precizând că această operaţiune nu este limitată în timp şi spaţiu, informaţia agenţia EFE, potrivit Agerpres.
 
"Mergem acolo unde ştim că există un tunel sau o deschizătură, chiar dacă acest lucru implică pătrunderea în locuri unde nu am mai fost până acum", a indicat oficialul israelian într-o declaraţie acordată cotidianului Haaretz. 
 
"Continuăm campania militară cu intensitate maximă, atacurile de noaptea trecută vor continua pe scară largă şi înregistrăm progrese satisfăcătoare în lupta cu tunelurile , iar Hamasul va plăti scump", a adăugat el.
 
Armata israeliană a acceptat miercuri un armistiţiu umanitar de patru ore, în aceeaşi zi fiind programată o reuniune la care vor participa premierul Benjamin Netanyahu, ministrul Moshe Yaalon şi ceilalţi membri ai cabinetului de securitate, urmând să fie discutată şi propunerea Egiptului privind un acord de încetare a focului. 
 
Ministrul Apărării nu a exclus nicio posibilitate în această chestiune, afirmând că "toate opţiunile operative sunt pe masă".
 

×
Subiecte în articol: Hamas Fasia Gaza
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close