Antena 3 CNN Externe ONU anunţă cel puţin 4.460 de morţi în urma taifunului din Filipine, bilanţ contestat de autorităţi

ONU anunţă cel puţin 4.460 de morţi în urma taifunului din Filipine, bilanţ contestat de autorităţi

ONU anunţă cel puţin 4.460 de morţi în urma taifunului din Filipine, bilanţ contestat de autorităţi
de S.T.    |    15 Noi 2013   •   08:57

Taifunul Haiyan care a devastat Filipine în urmă cu o săptămână a provocat cel puţin 4.460 de morţi, a anunţat ONU vineri, o cifră imediat contestată de către autorităţile filipineze, transmite AFP.
   
"La 13 noiembrie, guvernul a raportat că 4.460 de persoane au murit", a declarat Biroul coordonării afacerilor umanitare al Naţiunilor Unite (OCHA).
   
Întrebată asupra sursei acestei cifre, purtătoarea de cuvânt a OCHA, Orla Fagan, a precizat că ONU a primit-o de la unitatea operaţională regională a Consiliului naţional pentru reducerea şi gestionarea catastrofelor naturale.
   
Însă purtătorul de cuvânt al acestui organism, Reynaldo Balido, a insistat că bilanţul oficial este încă 2.360 de morţi. Întrebat în legătură cu cifra transmisă de ONU, acesta a spus că "nu este adevărată".
   
Preşedintele filipinez Benigno Aquino a estimat la rândul său, marţi, că bilanţul definitiv se va situa în jurul a 2.500 de morţi.

ONU a menţionat anterior un posibil bilanţ de 10.000 de morţi doar în oraşul Tacloban, capitala insulei Leyte, una dintre cele mai afectate de taifun.

Citeşte şi
:

Apocalipsa a venit pentru oamenii din Filipine. Cadavrele sunt lăsate pe străzi şi acoperite cu folii de plastic: "Suntem DISPERAŢI"


×
Subiecte în articol: filipine guvern
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close