Antena 3 CNN Externe ORA de GROAZĂ la bordul unui avion de pasageri deasupra Pacificului. Aparatul a aterizat de urgenţă cu 14 oameni răniţi (VIDEO)

ORA de GROAZĂ la bordul unui avion de pasageri deasupra Pacificului. Aparatul a aterizat de urgenţă cu 14 oameni răniţi (VIDEO)

ORA de GROAZĂ la bordul unui avion de pasageri deasupra Pacificului. Aparatul a aterizat de urgenţă cu 14 oameni răniţi (VIDEO)
17 Dec 2014   •   15:59

Zborul American Airlines AA280, care decolase din Seul şi se îndrepta spre Dallas, a trecut prin momente terifiante deasupra Oceanului Pacific şi a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un aeroport de lângă Tokio.

Pasagerii înspăimântaţi ţipă şi se roagă pentru vieţile lor în timp ce aeronava se zgâlţâie serios din toate încheieturile, încercând să facă faţă rafalelor de vânt de peste 200 de km/h.

După o oră de panică, cel puţin 14 persoane au fost rănite, iar căpitanul a cerut permisiunea să aterizeze urgent pe pista aeroportului Narita din Japonia.

 

Imaginile sunt filmate de un pasager, care speriat că acelea erau ultimele sale clipe, transmite familiei sale că o iubeşte: "I love my family!"

"A fost cu adevărat înfricoşător. După cinci minute lumea se enervează, după 10 minute devenisem îngrijoraţi, dar după o oră întreagă ne întrebam îngroziţi ce se întâmplă", spune Marc Stanley, aflat la bordul avionului pentru Fox News.
"Mă gândeam dacă o să mai scap cu viaţă din acest coşmar", adaugă Stanley.

Odată ajuns la sol aparatul, mai mulţi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceştia purtau corsete de protecţie în jurul gâtului şi aveau braţele bandajate.
Un triaj al urgenţelor a fost stabilit chiar pe pista de aterizare.

AA280 avea la bord 240 de pasageri şi 15 membri ai echipajului.

"Personalul medical a reuşit să evalueze situaţia tuturor pasagerilor şi membrilor echipajului, care au avut nevoie de ajutor de specialitate. Patru pasageri şi un membru al echipajului au fost transportaţi la un spital din apropiere pentru tratament şi investigaţii suplimentare. Nici unul dintre ei nu are viaţa pusă în pericol", se arată într-un comunicat al celor de la American Airlines.

Incidentul aeronautic se pare că ar fi fost provocat de o aşa numită "bombă meteo", care a însoţit o furtună de zăpadă masivă.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close