Antena 3 CNN Externe Oraşul ascuns, de sub oraş. Tuneluri de zeci de kilometri în care încap tancuri şi blindate străbat întreaga capitală

Oraşul ascuns, de sub oraş. Tuneluri de zeci de kilometri în care încap tancuri şi blindate străbat întreaga capitală

Oraşul ascuns, de sub oraş. Tuneluri de zeci de kilometri în care încap tancuri şi blindate străbat întreaga capitală
de O.P.    |    28 Feb 2013   •   09:14

Construcţia oraşului subteran a început în 1969, perioadă în care ţara era condusă de mâna de fier a unui dictator care s-a impus şi care a vrut să facă din China una din cele mai de temut mari puteri ale lumii.

Beijingul de sub Beijing a fost construit în ideea unui atac nuclear, astfel ar fi avut capacitatea să adăpostească toţi locuitorii care se aflau în acea vreme în oraş. Tunelurile de zeci de kilometri sunt menite să adopostească tancuri sau blindate şi se întind şi unesc punctele centrale ale capitalei - Piaţa Tiananmen şi Gara Centrală.

Cu toate că mulţi chinezi habar nu au de existenţa acestui sistem complex de tuneluri, ce care au reuşit să ajungă în adâncuri au spus că în prezent galeriile subterane sunt inundate sau sufocate de gunoaie.

În plus, o mare parte a tunelurilor au fost utilizate pentru a face loc noii reţele de metrou.

Pentru că pe internet tot circulau tot felul de teorii despre felul în care sunt utilizate aceste tuneluri, autorităţile de la Beijing au decis deschiderea lor pentru vizită, în anul 2000.

Însă după o perioadă scurtă de timp au fost închise, pentru că nu erau prea mulţi curioşi care să vadă "subteranul".






×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close