Antena 3 CNN Externe Ostaticii jihadiştilor din gruparea Statul Islamic, inclusiv James Foley, TORTURAŢI prin "simularea înecului"

Ostaticii jihadiştilor din gruparea Statul Islamic, inclusiv James Foley, TORTURAŢI prin "simularea înecului"

Ostaticii jihadiştilor din gruparea Statul Islamic, inclusiv James Foley, TORTURAŢI prin "simularea înecului"
Sursa foto: Foto:clarksvilleonline.com
29 Aug 2014   •   08:00

Cel puţin patru ostatici deţinuţi de către jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI), inclusiv James Foley, jurnalistul american decapitat de către aceşti ultraradicali, au fost supuşi simulării înecului, potrivit ediţiei de joi a ziarului The Washington Post (WP), citat de AFP.
   
Americanul James Foley, răpit în noiembrie 2012 în Siria, a fost supus de mai multe ori acestei torturi, a declarat pentru cotidian un apropiat al jurnalistului, sub protecţia anonimatului.
   
"Ştiau exact cum să facă acest lucru", declară această sursă, precizând că ostatici, inclusiv James Foley, erau deţinuţi în perioada respectivă la Rakka, în nordul Siriei.
   
Surse care au acţionat în vederea eliberării ostaticilor au confirmat pentru AFP că cel puţin un ostatic a fost supus simulării înecului.
   
Această tehnică a fost folosită de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) în timpul interogării suspecţilor după atentatele de la 11 septembrie 2001. CIA a capturat zeci de persoane suspectate de legături cu Al-Qaida şi a recurs la metode ca privarea de somn, ţinerea deţinuţilor complet dezbrăcaţi sau simularea înecului.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close