Antena 3 CNN Externe OZN sau meteorit GIGANT? Cerul întunecat al Rusiei a fost luminat de o minge de foc. Specialiştii şi oficialii nu au nicio explicaţie (VIDEO)

OZN sau meteorit GIGANT? Cerul întunecat al Rusiei a fost luminat de o minge de foc. Specialiştii şi oficialii nu au nicio explicaţie (VIDEO)

OZN sau meteorit GIGANT? Cerul întunecat al Rusiei a fost luminat de o minge de foc. Specialiştii şi oficialii nu au nicio explicaţie (VIDEO)
19 Noi 2014   •   13:47

O lumină extraordinar de strălucitoare s-a aprins brusc, în toiul nopţii, pe cerul Rusiei, în regiunea Sverdlovsk, din Munţii Urali.
Numeroşi localnici au înregistrat imaginile năucitoare, iar oamenii de ştiinţă şi autorităţile se străduiesc să explice evenimentul neobişnuit.

Pentru câteva zeci de secunde, cerul întunecat al oraşului Rezh, din apropierea Ekaterinburgului, a fost inundat brusc de o lumină portocalie incandescentă.

Un şofer a filmat cu ajutorul camerei video instalate la bord întregul eveniment straniu, iar apoi l-a postat pe YouTube.
De asemenea, mai mulţi tineri din Rezh au surprins acelaşi fenomen cu ajutorul telefoanelor mobile.

Deocamdată, nu există un punct de vedere oficial, dar teoriile au început să invadeze reţelele sociale. Oamenii vorbesc că ar fi vorba de un nou meteorit sau de un experiment militar secret.

Serviciile de urgenţă locale nu au înregistrat vreun eveniment care să poată fi corelat cu lumina de pe cer, iar martorii spun că nu s-a auzit nicio explozie sau vreun zgomot mai puternic.


Potrivit E1.ru, oficialii serviciilor de urgenţă ar fi sugerat că activităţile militare din zonă ar fi provocat mingea de foc de pe cer, dar surse din armată au negat aceste ipoteze, adâncind şi mai mult misterul.

"Armata nu a efectuat niciun exerciţiu militar sau antrenament specific la data respectivă şi nu există nicio unitate militară cantonată în acea zonă. Nu avem nimic de-a face cu acest eveniment", a fost comunicatul sec, transmis de serviciul de presă militar, citat de E1.ru.

Alţi internauţi sunt de părere că aprinderea cerului a fost cauzată de coliziunea unui asteroid cu atmosfera Pământului.

"Pare un bolid uriaş în cădere, pregătit să ne invadeze. Din pricina plafonului de nori, lumina s-a oprit deasupra acestuia şi a luminat întregul cer", susţine Viktor Grokhovsky, membru al comitetului care studiază meteoriţii în cadrul Academiei de Ştiinţe ruse.

Un alt astronom, Vadim Krushinsky, pune la îndoială ipoteza colegului său şi spune că lumina colorată nu sprijină speculaţiile referitoare la un eventual asteroid.
Umbra luminii depinde de temeperatura corpului ceresc, iar luminile provocate de corpurile cereşti sunt de cele mai multe ori albe, explică el pentru Ekburg.tv.
Inginerul observator este de părere că lansarea unei rachete în spaţiu ar fi la originea acestui fenomen bizar.

 

Krushinsky adaugă că o serie de lansări au fost efectuate de pe cosmodromul Plesetsk, situat în apropiere.
Însă Agenţia Federală Spaţială Rusă s-a grăbit să îl contrazică pe expertul în astronomie, precizând că ultima lansare de pe cosmodromul Plesetsk a fost efectuată la data de 29 octombrie, iar următoarea este programată pentru ziua de 24 noiembrie.

Locuitorii din Urali au fost martorii unui evenimet similar cu un an şi jumătate în urmă, atunci când un meteorit s-a prăbuşit în zona oraşului Chelyabinsk.
În februarie 2013, explozia masivă a acestuia a dus la rănirea a peste 1000 de persoane, majoritatea fiind afectate de geamurile sparte. Tot atunci, numeroase clădiri rezidenţiale şi birouri au suferit daune majore.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close