Antena 3 CNN Externe Păcatul de moarte ascuns sub vălul islamic. Barierele care n-au reuşit să le încătuşeze gândurile

Păcatul de moarte ascuns sub vălul islamic. Barierele care n-au reuşit să le încătuşeze gândurile

Păcatul de moarte ascuns sub vălul islamic. Barierele care n-au reuşit să le încătuşeze gândurile
Sursa foto: Foto: vi.sualize.us
de O.P.    |    03 Apr 2012   •   11:08

Lumea islamică şi tradiţiile ei sunt subiecte foarte sensibile, iar cei care încearcă să le înţeleagă trebuie să îşi lase în urmă prejudecăţile şi să absoarbă informaţia ca atare.

În lumea secolului XXI femeia este egalul bărbatului, ocupă funcţii de conducere sau chiar are propriile afaceri, însă nu şi în islam. Aici femeile se află încă sub sharia - legea islamică ce nu le permite femeilor să iasă din casă neînsoţite de un bărbat sau să iasă fără a purta vălul islamic.

Pentru că multe femei nu acceptă această condiţie, se refugiază în consumul de droguri. Peste 60.000 de femei afgane sunt dependente de droguri ilegale: opiu, haşiş sau marijuana.

Acest păcat, pedepsit foarte crunt în ţările islamice, a început în anii '80, când femeile îşi procurau aceste droguri chiar de la bărbaţii lor, acum trebuie să facă rost de bani pentru a-şi plăti dozele: 3 euro/porţia.

Pentru că societatea nu le permite să muncească, femeile afgane au început să cerşească sau să se prostitueze, iar numărul îmbolnăvirilor cu HIV a crescut exponenţial în ulima perioadă, informează Reuters.




×
Subiecte în articol: droguri
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close