Antena 3 CNN Externe Pantofii cu toc înalt, periculoşi pentru sănătatea femeilor

Pantofii cu toc înalt, periculoşi pentru sănătatea femeilor

Pantofii cu toc înalt, periculoşi pentru sănătatea femeilor
09 Oct 2009   •   23:42


Femeilor le plac pantofii cu toc înalt iar bărbaţilor le plac femeile care îi încalţă. Medicilor nu place ca doamnele şi domnişoarele să abuzeze de mersul pe tocuri foarte înalte. Excesul de eleganţă ar putea avea ca urmări luxaţii, bătături, fracturi sau probleme la coloană.

Pantofii cu toc arată bine în picioarele oricărei femei. Tocurile foarte înalte însă pot provoca diferite afecţiuni. O zi de mers pe tocuri cui se lasă cu o durere suportabilă de picioare şi câteva bătături. A doua zi deja picioarele se revoltă şi nu mai încap în pantofi. După o săptamână piciorul se obişnuieşte. Însă după mulţi ani petrecute pe tocuri multe doamne ajung la doctor.

?Tocul este dăunător poziţiei ortostatice, poziţiei de a sta în picioare şi mai ales mersului?, explică un specialist ortoped.

În timp femeile nu mai merg drept spun medicii. Un ochi aruncat în dulapul unei doamne dependente lămureşte imediat problema: toţi pantofii sunt deformaţi. Dar nu estetica este problema, ci snănătatea. Durerile de spate se transformă în afecţiuni ale coloanei iar bătăturile, în monturi. După vârsta de 40 de ani sunt persoane care sunt supuse unor afecţiuni de tip degenerativ.

Medicii spun că femeile care au purtat toată viaţa tocuri au bazinul deformat şi nasc mai greu. Cele mai multe doamne speră ca ele să nu aibă probleme.

Ideal ar fi spun medicii ca tocurile să fie de cel mult patru centimetri şi foarte înalte doar la ocazii speciale, iar a doua zi trebuie purtată încăltăminte cu talpă joasă.

Observator


×
Subiecte în articol: pantofi sănătate femei pericol
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close