Antena 3 CNN Externe Papa îşi continuă turneul în Spania cu o vizită la palatul Zarzuela

Papa îşi continuă turneul în Spania cu o vizită la palatul Zarzuela

Papa îşi continuă turneul în Spania cu o vizită la palatul Zarzuela
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    19 Aug 2011   •   13:58

Papa Benedict al XVI-lea îşi continuă turneul în Spania cu o vizită la domiciliul oficial al casei regale spaniole, palatul Zarzuela. Suveranul Pontif a fost aclamat pe drum de mii de tineri veniţi din toată lumea pentru a-l vedea pe liderul bisericii catolice. Spre seară Sfântul Părinte se va întoarce alături de pelerini, în piaţa Sibeles.

Suveranul Pontif şi-a început cea de-a doua zi a vizitei oficiale în Spania tot în compania Casei Regale. Papa Benedict al XVI-lea a avut o discuţie privată cu regele Juan Carlos.

Sfântul Părinte a ajuns în localitatea Escorial, unde mii de tineri şi profesori universitari îl vor întâmpina pe drumul spre mânăstirea Patio de los Reyes.

Nu toţi spaniolii sunt, însă, la fel de încântaţi de vizita Papei. Unii denunţă cheltuielile bugetare, socotite excesive într-un moment de austeritate, alţii critică atitudinea Bisericii Catolice în diferite probleme. Un grup de militanţi pentru drepturile homosexualilor a încercat să organizeze un "protest prin sărutări" la trecerea papamobilului, dar poliţia i-a ţinut la distanţă de traseu.

Incidente mai serioase au avut loc, din nou, seara. Poliţia a evacuat câteva zeci de tineri care protestau, în piaţa Puerta del Sol, faţă de o intervenţie similară, dar de mai mare amploare, a forţelor de ordine, din seara precedentă.

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea vizita Spania
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close