Antena 3 CNN Externe Paris este gazda celui mai mare salon de aeronautică din lume

Paris este gazda celui mai mare salon de aeronautică din lume

Paris este gazda celui mai mare salon de aeronautică din lume
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Iun 2011   •   22:27

Cele mai noi şi mai spectaculoase modele ale industriei aeronautice pot fi admirate la Paris, la cel mai mare salon de specialitate din lume.  Constructorii au prezentat avioane de pasageri, de transport sau militare, de pe urma cărora speră să obţină contracte de miliarde.

Surprinzător, cei de la Airbus au fost prinşi pe picior greşit chiar la ei acasă. Uriaşul avion A380 a fost retras din expoziţie, după ce a lovit cu aripa o clădire.

O înregistrare video a surprins momentul când avionul Airbus A380 s-a izbit de o anexă a aeroportului Bourget. Impactul a stricat aripa aeronavei, punându-i într-o postură stânjenitoare pe constructori. Cei de la Airbus s-au văzut nevoiţi să retragă tocmai mândria flotei lor de avioane de pasageri.

De cealaltă parte, rivalii de la Boeing au primit felicitări pentru modelul 747-8 Intercontinental. Avionul, considerat cel mai lung din lume, se luptă pentru supremaţie tocmai cu giganticul A380. 17 modele au fost comandate doar astăzi, de doi clienţi anonimi.

Salonul aeronautic l-a avut ca invitat de onoare pe Preşedintele Franţei. Nicolas Sarkozy a cutreierat la pas standurile cu exponate şi a urmărit o demonstraţie aviatică.

La capitolul tendinţe eco, salonul auto se laudă cu modelul Solar Impulse, un avion propulsat cu energie primită de la Soare. În acest an, la târgul aviatic de la Paris se aşteaptă un număr record de vizitatori, peste 340.000.

 


×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close