Antena 3 CNN Externe Parlamentul din Crimeea a declarat INDEPENDENŢA faţă de Ucraina înainte de referendum

Parlamentul din Crimeea a declarat INDEPENDENŢA faţă de Ucraina înainte de referendum

Parlamentul din Crimeea a declarat INDEPENDENŢA faţă de Ucraina înainte de referendum
Sursa foto: Foto: Reuters
11 Mar 2014   •   12:58

Parlamentul Republicii Autonome Crimeea a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina, măsură necesară pentru susţinerea referendumului din 16 martie.

"Acest document este foarte important atât pentru referendum, cât şi pentru alăturarea viitoare a Crimeei cu Rusia", a declarat un reprezentant al Legislativului de la Simferopol pentru RIA Novosti.

"Noi, membrii parlamentului Republicii Autonome Crimeea şi Consiliul Local al oraşului Sevastopol, în conformitate cu normele reglementate de Organizaţia Naţiunilor Unite şi alte documente internaţionale, având în considerare confirmarea statului Kosovo, la data de 22 iulie 2010, de către Curtea de Justiţie Internaţională din cadrul ONU, în care se spune că proclamarea unilaterală a independenţei de către o parte a ţării nu încalcă normele internaţionale, am luat această decizie", se arată în textul declaraţiei, care a fost publicat imediat de presa locală.

Acest document a fost adoptat în timpul unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

Potrivit sursei citate, 78 din cei 100 de parlamentari prezenţi în plen au votat în favoarea declaraţiei de independenţă.

"După organizarea referendumului, Crimeea va deveni un stat suveran independent şi va solicita autorităţilor de la Moscova să se unească cu Federaţia Rusă", a menţionat oficialul.

×
Subiecte în articol: independenta
Parteneri
Şapte oameni, reţinuţi în dosarul foștilor angajaţi MAI implicaţi în trafic de migranţi
x close