Antena 3 CNN Externe Partidul fostului preşedinte Sarkozy îşi schimbă numele

Partidul fostului preşedinte Sarkozy îşi schimbă numele

Partidul fostului preşedinte Sarkozy îşi schimbă numele
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
de M.Z.    |    06 Mai 2015   •   09:27

Partidul de dreapta al fostului preşedinte Nicolas Sarkozy îşi va abandona numele actual, Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), pentru a se numi "Republicanii", a decis marţi conducerea principalului partid al opoziţiei franceze, scrie AFP, potrivit Agerpres.

 
Schimbarea de nume, adoptată în unanimitate de biroul politic al partidului, trebuie să fie validată de militanţii care sunt chemaţi să se pronunţe prin vot electronic pe 28 şi 29 mai, înainte de un congres convocat pentru 30 mai.
 
Nicolas Sarkozy, care pune partidul de opoziţie în ordine de luptă în vederea prezidenţialelor din 2017, este iniţiatorul acestei schimbări.
 
"Schimbarea de nume a devenit necesară ţinând cont de disensiunile şi scandalurile care au afectat sigla UMP în ultimii doi sau trei ani", a explicat marţi un colaborator apropiat al fostului preşedinte, Bernard Accoyer.
 
Reputaţia UMP a fost compromisă de bănuieli legate de modul în care a fost administrat de fostul său preşedinte Jean-François Cope, constrâns să demisioneze anul trecut. De asemenea, partidul s-a confruntat cu o anchetă privind conturile de campanie ale lui Nicolas Sarkozy din 2012.
 
Stânga la putere s-a revoltat împotriva unei "confiscări a moştenirii istorice" de către Nicolas Sarkozy.
 
Reticenţe s-au făcut auzite şi în rândurile simpatizanţilor UMP, jumătate dintre aceştia considerând că numele "Republicanii" sună prea american.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy partid
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close