Antena 3 CNN Externe Patru persoane suspectate că plănuiau atacuri teroriste, arestate în Germania

Patru persoane suspectate că plănuiau atacuri teroriste, arestate în Germania

Patru persoane suspectate că plănuiau atacuri teroriste, arestate în Germania
Sursa foto: Foto: citynews.ca
06 Mai 2015   •   14:06

Poliţia germană a arestat miercuri trei bărbaţi şi o femeie, suspectaţi că plănuiau să comită atacuri teroriste vizând musulmani şi solicitanţi de azil, infirmează BBC News Online.
   
Procurorii au anunţat că cele patru persoane sunt acuzate că au fondat o organizaţie de extremă-dreapta, "Societatea Şcolilor Vechi", şi au procurat explozibili cu intenţia de a ataca moschei şi centre pentru solicitanţi de azil.
   
Suspecţii au fost arestaţi în cursul unor raiduri efectuate în cinci landuri germane, la care au participat aproximativ 250 de anchetatori. "În timpul percheziţiilor, au fost confiscate materiale pirotehnice cu putere explozivă mare şi alte dovezi", a precizat Parchetul într-un comunicat.
   
Percheziţiile au fost efectuate în landurile Bavaria, Saxonia, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat şi Mecklenburg-Pomerania Inferioară. Procurorii au precizat că încearcă să determine dacă grupul avea ţinte concrete şi date pentru comiterea atacurilor. Suspecţii vor fi aduşi în faţa unui judecător de la Curtea Federală joi.
   
Presupusul lider al grupului era din oraşul Augsburg, situat în landul Bavaria, potrivit presei germane, în timp ce adjunctul său era din landul Saxonia.
   
Numărul persoanelor care solicită azil în Germania a crescut dramatic în ultimul an, cu peste 200.000 de cereri în 2014. Guvernul a anunţat marţi că se aşteaptă ca numărul să crească la 400.000 anul acesta.
   
Tensiunile pe tema imigraţiei au crescut în ultimele luni, în special în Saxonia. Mii de persoane au protestat la marşuri la Dresda anul acesta, la apelul grupării antiislam Pegida.


×
Subiecte în articol: Germania atac terorist
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close