Antena 3 CNN Externe Pe ce credeţi că dau grecii 30 de milioane de euro? Decizia a înfuriat întreaga Europă

Pe ce credeţi că dau grecii 30 de milioane de euro? Decizia a înfuriat întreaga Europă

Pe ce credeţi că dau grecii 30 de milioane de euro? Decizia a înfuriat întreaga Europă
de O.P.    |    02 Oct 2012   •   11:15

Deşi Grecia traversează o gravă criză economică, guvernul elen a decis să subvenţioneze cu 28,92 milioane euro construcţia unui circuit de Formula 1 în sudul ţării, informează surse oficiale. Circuitul va fi construit în localitatea Jalandritsa, în Peloponez, la 200 km de capitala Atena.

Proiectul va costa, în total, 94,6 milioane euro, urmând să fie finanţat în parte din fonduri publice, precum şi de compania privată de investiţii Racing Patras SA.

Conform unei surse ministeriale elene, circuitul va fi utilizat pentru competiţii internaţionale şi antrenamente de Formula 1, însă va putea găzdui şi alt tip de evenimente. "Ideea este că nu va găzdui doar Formula 1, ceea ce ar implica una sau două utilizări pe an, ci va putea fi deschis întregul sezon", a explicat funcţionarul sub condiţia anonimatului.

Acest proiect se loveşte, însă, de intenţia altui investitor privat care doreşte să construiască o pistă de Formula 1 Grecia, dar în apropierea Atenei. Proiectul respectiv a fost dezvăluit în cursul verii şi a beneficiat de susţinerea mai multor membri ai guvernului grec, condus de conservatorul Andonis Samaras.

Compania de investiţii Dielpis a dat asigurări, totodată, că a primit sprijin chiar şi din partea boss-ului Formulei 1, Bernie Ecclestone, existând propuneri de finanţare a acestui proiect, venite din Qatar şi Turcia, scrie Agerpres.



×
Parteneri
Pensionări pe motiv de depresie în rândul polițiștilor, jandarmilor și pompierilor
x close