Antena 3 CNN Externe Pentagonul a trimis din greşeală antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază militară din Coreea de Sud

Pentagonul a trimis din greşeală antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază militară din Coreea de Sud

Pentagonul a trimis din greşeală antrax la nouă laboratoare din SUA şi la o bază militară din Coreea de Sud
Sursa foto: Foto: CNN.com
28 Mai 2015   •   16:58

Armata americană a expediat din greşeală mostre de antrax la nouă laboratoare din Statele Unite şi la o bază militară a SUA din Coreea de Sud, a anunţat Pentagonul, citat de AP.

22 de militari de la baza aeriană Osan din Coreea de Sud, care ar fi putut intra în contact cu antraxul, primesc acum tratament preventiv. În Statele Unite, patru civili primesc tratament, deşi se confruntă cu un "risc minim" de infectare.

Un laborator al Departamentului Apărării din Utah a expediat în mod neglijent mostrele către laboratoare din Texas, Maryland, Wisconsin, Delaware, New Jersey, Tennessee, New York, California şi Virginia, precum şi la baza aeriană din Coreea de Sud.

Personalul de la baza aeriană Osan ar fi putut intra în contact cu mostrele de antrax în timpul unui antrenament, a precizat armata americană, dar până în prezent niciun membru nu a prezentat semne de îmbolnăvire.

Mostrele expediate ar fi trebuit să conţină bacterii inactive,  a adăugat colonelul Steve Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

×
Subiecte în articol: antrax Pentagon baza militara coreea de sud
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close