Antena 3 CNN Externe Politician francez: "EBOLA va rezolva problema emigranţilor din Europa!"

Politician francez: "EBOLA va rezolva problema emigranţilor din Europa!"

Politician francez: "EBOLA va rezolva problema emigranţilor din Europa!"
22 Mai 2014   •   13:25

Frontul Naţional (FN), partidul de extremă dreaptă fondat de Jean-Marie Le Pen (foto), se află pe primele poziţii în sondajele din Franţa pentru alegerile europarlamentare, dar ultimele remarci ale politicianului au stârnit aprigi controverse în rândul opiniei publice.

"Explozia globală a populaţiei şi problema emigranţilor cu care se confruntă Europa ar putea fi rezolvate în maxim trei luni de către Monseigneur Ebola", a spus "părintele" FN, într-un miting electoral, citat de The Guardian.

Publicaţia britanică notează că Jean-Marie Le Pen, acum în vârstă de 85 de ani, are un trecut bogat în ceea ce priveşte aprecierile sale cu tentă rasistă, el fiind condamnat în 2005 pentru incitare la ură rasială.

Le Pen a cedat în 2010 conducerea partidului în favoarea fiicei sale, Marine. Sub şefia ei, partidul a încercat o cosmetizare rapidă şi a reuşit într-o oarecare măsură să reabiliteze imaginea istorică, aceea de partid extremist. Cu toate acestea, Jean-Marie Le Pen a rămas preşedintele de onoare şi unul dintre candidaţii partidului pentru un fotoliu de parlamentar european.

Membrii Partidul Socialist, aflaţi la guvernare, au avertizat electoratul că declaraţiile lui Le Pen demonstrează că Frontul Naţional nu s-a dezrădăcinat de trecutul său extremist.
În replică, veteranul politicii franceze a spus că a făcut o simplă "observaţie", prin care  amintea că evenimente nefericite, precum războiul şi epidemiile afectează trendul descendent al populaţiei, transmite Le Monde.

Un nou focar de infecţie cu virusul mortal Ebola a izbucnit luna trecută în vestul Africii, în ţări precum Liberia şi Guineea, acolo unde s-au înregistrat peste 200 astfel de cazuri.

Aşa cum explică The Washington Post, simptomele generale ale acestei boli sunt diareea, starea accentuată de vomă, sângerări interne şi externe ale organismului. Până în prezent, nu s-a descoperit un tratament eficient pentru combaterea acestei maladii.

×
Subiecte în articol: epidemie ebola
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close