Antena 3 CNN Externe Poluarea şi fumul au dublat numărul deceselor în Moscova

Poluarea şi fumul au dublat numărul deceselor în Moscova

Poluarea şi fumul au dublat numărul deceselor în Moscova
Sursa foto: Foto: Video News
09 Aug 2010   •   23:40

Număr dublu de morţi la Moscova din cauza poluării şi a fumului. Oficialii spun că sute de cetăţeni şi-au pierdut viaţa din cauza efectelor caniculei. În plus, incendiile perturbă şi traficul aerian. Zeci de zboruri au fost redirecţionate din Moscova din cauza fumului puternic.

Numărul celor care mor de pe urma smogului din Moscova ar putea fi mai mare decât o arată cifrele oficiale. Cel puţin asta susţine presa din Capitala Rusiei. Nici datele oficiale nu sunt încurajatoare.

"Media deceselor în oraş în condiţii normale este între 360 şi 380 de oameni pe zi. Acum avem în jur de 700. Nu e niciun secret. Toată lumea crede că ţinem secret. Uitaţi-vă ce este afară. Sunt 40 de grade Celsius", susţine şeful departamentului de sănătate publică.

Locuitorii Moscovei sunt disperaţi şi acuză slaba mobilizare a Guvernului. Acelaşi răspuns şi de la conducerea locală. Primarul capitalei Rusiei este încă în concediu. Oamenii merg la serviciu cu măşti, care în opinia unora, nu ajută cu nimic, mai ales bolnavii cu afecţiuni respiratorii.

Zeci de zboruri de pe aeroportul din Moscova au fost redirecţionate sau amânate din cauza fumului venit de la incendiile de vegetaţie. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti le-a recomandat românilor care au probleme respiratorii să nu călătorească la Moscova. Nivelul de poluare a crescut de şase ori în ultimele zilele.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Moscova Rusia deces incendii vegetatie fum smog
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close