Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu ROMÂNUL de 21 de ani condamnat la MOARTE în Malaezia

Primele imagini cu ROMÂNUL de 21 de ani condamnat la MOARTE în Malaezia

Primele imagini cu ROMÂNUL de 21 de ani condamnat la MOARTE în Malaezia
de M.C.    |    16 Oct 2013   •   11:00

Un român în vârstã de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaysia pentru trafic de droguri, informează New Straits Times.

Poliţiştii au găsit în bagajele lui Ionuţ Alexandru Gologan aproape un kilogram şi jumătate de metamfetamină, in iunie 2012.

MAE, despre românul condamnat la moarte în Malaezia

Hotărârea de condamnare la moarte pentru trafic de droguri a unui cetăţean român în Malaezia nu este una definitivă, arată MAE. Reprezentanţii MAE au precizat că românul ar mai dispune de două căi de atac.

"Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte foarte bine situaţia cetăţeanului român si este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Totodată, este menţinut contactul permanent cu acesta, cu familia sa şi autorităţile locale. Potrivit informaţiilor furnizate de misiunea diplomatică, hotărârea de condamnare nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusă căilor de atac prevăzute de legislaţia locală. Aceasta este prima etapă a procesului, urmând a mai avea loc alte două căi de atac", informează MAE, potrivit  Mediafax.

"A fost un copil bun la şcoală". Primarul din Telega, despre românul condamnat la moarte în Malaezia


Bărbatul era şofer cu jumătate de normă, fiind suspectat că ar fi făcut trafic de 1.494 de grame de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, pe 26 iunie anul trecut.

Conform sursei citate, bărbatul a ascultat verdictul cu calm şi cu un zâmbet încremenit pe faţă. Judecătorul Datuk Akhtar Tahir a declarat că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile în faţa acuzării.

Din nefericire, Ionut Alexandru Gologan nu este singurul român prins şi acuzat de trafic de droguri în Malaezia. 

Un alt român a fost arestat în Malaezia după ce vameşii i-au găsit în bagaje 2 kilograme şi jumătate de amfetamine. L-au săltat imediat, iar zilele trecute l-au condamnat la 8 ani de închisoare şi 10 lovituri cu bastonul. O pedeapsă primitivă, practicată încă în ţări din Asia şi Africa

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close