Antena 3 CNN Externe Primul bolnav de Ebola din Mali a murit. O fetiţă de doi ani nu a rezistat luptei cu virusul

Primul bolnav de Ebola din Mali a murit. O fetiţă de doi ani nu a rezistat luptei cu virusul

Primul bolnav de Ebola din Mali a murit. O fetiţă de doi ani nu a rezistat luptei cu virusul
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    25 Oct 2014   •   17:39
O fetiţă de doi ani, care este primul caz de contaminare cu Ebola din Mali, a murit, au anunţat vineri oficiali din această ţară, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că este posibil ca multe persoane să fi fost expuse maladiei, întrucât fetiţa a călătorit sute de kilometri de-a lungul ţării după infectare, informează Reuters, potrivit Agerpres.
 
Fetiţa de doi ani a călătorit împreună cu bunica ei sute de kilometri cu autobuzul din Guineea, prin capitala Mali şi până în oraşul Kayes din vestul ţării, unde a fost diagnosticată joi. 
 
Lucrătorii din domeniul sanitar încearcă în prezent să depisteze sute de persoane cu care este posibil ca fetiţa să fi intrat în contact pentru a preveni o răspândire a epidemiei în Mali.
 
Un oficial din domeniul sanitar a declarat, sub protecţia anonimatului, că fetiţa a murit într-un centru de tratament din Kayes. Doi oficiali guvernamentali au confirmat informaţia tot sub protecţia anonimatului, iar posturile locale de radio au început să anunţe decesul.
 
Mali este cea de a şasea ţară vest-africană care înregistrează cazuri de Ebola. Senegalul şi Nigeria au reuşit să izoleze cazurile şi au declarat că epidemia nu mai există pe teritoriul lor, întrucât nu s-a înregistrat niciun caz nou în dublul perioadei de incubaţie.
 
Conform OMS au fost identificate şi izolate 43 de persoane care au intrat în contact cu copilul, dar un oficial malian din domeniul sanitar a declarat că cel puţin 300 de persoane au fost în contact cu fetiţa.
 
Epidemia  de Ebola a depăşit pragul de 10.000 de cazuri şi a provocat 4.922 de morţi, potrivit ultimului bilanţ publicat sâmbătă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
 

×
Subiecte în articol: Ebola mali
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close