Antena 3 CNN Externe "Răbdarea noastră este pe sfârşite". Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul dacă vor fi lansate pe teritoriul ei baloane cu filmul "The Interview"

"Răbdarea noastră este pe sfârşite". Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul dacă vor fi lansate pe teritoriul ei baloane cu filmul "The Interview"

"Răbdarea noastră este pe sfârşite". Coreea de Nord ameninţă că va deschide focul dacă vor fi lansate pe teritoriul ei baloane cu filmul "The Interview"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    10 Apr 2015   •   22:57
Coreea de Nord a amenințat vineri că va deschide focul asupra celor care vor mai încerca să lanseze pe teritoriul ei, dinspre Coreea de Sud, baloane propagandistice cu înregistrări ale filmului american "The Interview", transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

"Răbdarea noastră este pe sfârșite" și "vom deschide focul cu toate resursele pe care le avem" pentru a răspunde "provocărilor" activiștilor din Coreea de Sud, afirmă guvernul nord-coreean pe site-ul oficial Uriminzokkiri.

Amenințarea Phenianului survine la o zi după ce un astfel de militant, un dezertor nord-coreean, a încercat, fără succes, să trimită deasupra Coreii de Nord mai multe baloane cu copii ale filmului "The Interview", o comedie americană în care liderul nord-coreean Kim Jong-un este asasinat, apariția acestei pelicule fiind urmată de un puternic atac informatic executat de hackerii Phenianului asupra studiourilor Sony Pictures.

Expedierea de baloane cu articole menite să informeze populația izolată din Coreea de Nord despre diverse evenimente este de câțiva ani o practică obișnuită a organizațiilor civile sud-coreene. Inițial, regimul de la Phenian nu a reacționat, dar în ultimele luni el s-a arătat tot mai agasat de acest procedeu și a trecut la amenințări.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close