Antena 3 CNN Externe Război între Rusia şi Europa, după ce Putin a interzis importurile din UE: "Ne rezervăm dreptul de a acţiona cum vom crede"

Război între Rusia şi Europa, după ce Putin a interzis importurile din UE: "Ne rezervăm dreptul de a acţiona cum vom crede"

Război între Rusia şi Europa, după ce Putin a interzis importurile din UE: "Ne rezervăm dreptul de a acţiona cum vom crede"
de O.P.    |    08 Aug 2014   •   06:27

Uniunea Europenă a luat atitudine după ce Rusia a interzis total importurile pentru majoritatea produselor alimentare din Uniunea European, Statele Unite şi alte trei ţări timp de un an. Acesta este răspunsul Moscovei faţă de sancţiunile adoptate de Occident în urma crizei din Ucraina. Premierul rus Dimitri Medvedev ameninţă chiar că va interzice survolarea ţării sale pentru cursele care fac legătura între Europa şi Asia.

Uniunea Europeană a reacţionat dur după decizia Rusiei de a interzice total importurile pentru mai multe tipuri de produse alimentare.

FREDERIC VINCENT, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: "După o evaluare completă a Comisiei asupra măsurilor adoptate de Federaţia Rusă, ne rezervăm dreptul de a acţiona cum vom crede de cuviinţă".

Interdicţiile impuse de Rusia privesc Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, Australia, Canada şi Norvegia, timp de un an.

Şi România este afectată de sancţiunile Rusiei. Importurile de carne de vită din ţara noastră au fost deja oprite. Aceleaşi măsuri au fost luate şi în cazul importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova şi Polonia. Autorităţile de la Moscova spun că acesta este răspunsul Rusiei faţă de seria de sancţiuni impuse de Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii. Economia rusă a avut însă de suferit de pe urma acestor sancţiuni, spun experţii.

Guvernul de la Moscova ameninţă chiar că va interzice survolarea Rusiei de către avioanele care fac legătura între Europa şi Asia prin Siberia, aceasta fiind cea mai scurtă rută.


×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close