Antena 3 CNN Externe Republica Moldova Guvernul de la Chișinău cere FMI să trimită urgent o misiune în țară

Guvernul de la Chișinău cere FMI să trimită urgent o misiune în țară

Guvernul de la Chișinău cere FMI să trimită urgent o misiune în țară
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
22 Ian 2016   •   09:54

Guvernul de la Chișinău va cere Fondului Monetar International să trimită urgent o misiune în Republica Moldova pentru un nou acord, a anunțat premierul Pavel Filip, după prima sedinta a Executivului, informează Radio Europa Libera.
 
In ianuarie incasarile la buget sunt mai mici decat in luna precedenta si daca se pastreaza trendul va exista un deficit de un miliard de lei moldovenesti (circa 45 milioane euro, nota red.), a declarat ministrul de finante Octavian Armasu, citat de Radio Chisinau.

El a precizat că până în luna mai deficitul s-ar putea ridica la 5 miliarde, iar această gaură bugetară nu va putea fi acoperită fără un acord cu FMI.”Primele evaluări spun că situația bugetului e foarte dificilă. În decembrie acumulările au fost mai mari, ceea ce ne-a permis să acoperim cheltuielile pentru ianuarie. Trebuie să pregătim urgent o scrisoare către FMI. Majoritatea precondițiilor au fost îndeplinite. Trebuie să pregătim terenul ca să invităm misiunea FMI pentru a semna un nou memorandum”, a declarat Octavian Armașu.
Mai multe detalii pe Radio Chisinau.


×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close