Antena 3 CNN Externe Reuniune la nivel înalt a NATO pe problema securităţii statelor baltice, după ameninţările lui Putin

Reuniune la nivel înalt a NATO pe problema securităţii statelor baltice, după ameninţările lui Putin

Reuniune la nivel înalt a NATO pe problema securităţii statelor baltice, după ameninţările lui Putin
Sursa foto: Foto: delfi.lt
18 Sep 2014   •   17:27

Oficiali militari de rang înalt din cadrul NATO se întâlnesc la sfârşitul acestei săptămâni, la Vilnius, pentru a discuta despre securitatea statelor baltice, anunţă ministrul lituanian al Apărării, Juozas Olekas, citat de AFP.
   
"Este important pentru noi ca oficialii militari să discute modalităţile de garantare a securităţii în regiunea baltică", a declarat Juozas Olekas.
   
Reuniunea de trei zile va începe vineri seară, la Vilnius, şi se va concentra pe sistemul de comandă şi pe rotaţia trupelor NATO în regiune.
   
Alianţa Nord-Atlantică a stabilit, cu ocazia summitului de la începutul lunii septembrie, să menţină "o prezenţă militară permanentă" în ţările baltice, în contextul crizei din Ucraina.
   
NATO efectuează operaţiuni pentru monitorizarea spaţiului aerian baltic, iar 600 de militari sunt staţionaţi în ţările baltice şi în Polonia.
   
Germania a anunţat că se va implica în apărarea acestei regiuni, iar ministrul lituanian al Apărării a precizat că Belgia, Danemarca şi Ungaria s-au angajat să trimită militari prin rotaţie.
   
Conform publicaţiei germane Süddeutsche Zeitung, preşedintele rus, Vladimir Putin, ar fi ameninţat într-o discuţie cu omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, că armata rusă poate invada Polonia, România şi ţările baltice.
 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close