Antena 3 CNN Externe Reuniunea Eurogrupului a luat sfârșit după ce Grecia a refuzat să prelungească pachetul actual de asistență financiară

Reuniunea Eurogrupului a luat sfârșit după ce Grecia a refuzat să prelungească pachetul actual de asistență financiară

Reuniunea Eurogrupului a luat sfârșit după ce Grecia a refuzat să prelungească pachetul actual de asistență financiară
16 Feb 2015   •   21:14

Reuniunea Eurogrupului consacrată Greciei a luat sfârșit prematur luni după refuzul Greciei de a accepta exigența partenerilor săi de a prelungi cu șase luni programul său actual de redresare, relatează AGERPRES.
La o jumătate de oră după ce Atena a respins o solicitare în acest sens a Eurogrupului, considerată ''absurdă'' și ''inacceptabilă'', o sursă europeană a declarat că ''reuniunea a luat sfârșit''.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat luni, după încheierea reuniunii, că miniștrii de finanțe sunt gata să desfășoare noi convorbiri cu Grecia dacă și când aceasta va fi dispusă să solicite o extindere a actualului pachet de asistență.

Întrebat când se va reuni din nou Eurogrupul, Dombrovskis a spus că acest lucru ''depinde de decizia autorităților elene''.

''S-a decis în mod clar că, odată ce se va solicita o extindere a planului de asistență, dacă există anumite angajamente din partea autorităților grecești de a respecta programul, atunci președintele Eurogrupului va anunța o nouă reuniune a Eurogrupului'', a spus vicepreședintele CE.

''Suntem gata să continuăm discuțiile așa că practic depinde de autoritățile grecești să decidă dacă vor să solicite o extindere a programului'', a mai spus el.

''Insistența anumitor persoane de a-i solicita noului guvern grec să pună în aplicare un plan de salvare este absurdă și inacceptabilă și în aceste circumstanțe nu poate exista acord în această seară'', a indicat o sursă guvernamentală elenă. Pe de altă parte, o altă sursă guvernamentală elenă afirmase că negocierile cu miniștrii de finanțe din zona euro continuă după respingerea propunerii Eurogrupului.

Ministrul de finanțe maltez a spus după încheierea reuniunii că dacă Grecia nu va solicita prelungirea pachetului de asistență va fi 'dezastru'.

''Ar fi un dezastru. Grecia trebuie să se adapteze, să înțeleagă gravitatea situației... Totul depinde de înțelegerea de către Grecia a gravității situației pentru că nu mai este timp'', a spus Edward Scicluna.



×
Subiecte în articol: refuz
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close