Antena 3 CNN Externe Rick Santorum îngroapă securea războiului şi îşi anunţă susţinerea pentru Mitt Romney

Rick Santorum îngroapă securea războiului şi îşi anunţă susţinerea pentru Mitt Romney

Rick Santorum îngroapă securea războiului şi îşi anunţă susţinerea pentru Mitt Romney
Sursa foto: Foto: washingtonpost.com
08 Mai 2012   •   11:10

Rick Santorum, fost candidat la învestitura republicană, a decis să îl susţină în cursa prezidenţială pe fostul său rival Mitt Romney pentru a-l învinge pe preşedintele democrat Barack Obama la alegerile din noiembrie, relatează USA Today.
   
"Misiunea nu este uşoară. Va necesita un efort colectiv pentru ca (persoana) nominalizată de noi să fie victorioasă", a afirmat Santorum într-un e-mail trimis susţinătorilor săi. "Guvernatorul Romney va fi acela nominalizat şi el are susţinerea mea pentru a câştiga cele mai critice alegeri din viaţa noastră", a continuat el.
   
Acest mesaj intervine la o lună după ce fostul senator de Pennsylvania şi-a suspendat campania, ceea ce i-a netezit calea lui Romney către învestitura republicană. Cu excepţia lui Ron Paul, care îşi continuă campania, toţi foştii rivali ai lui Romney i-au oferit sprijinul acestuia din urmă.
   
Rivalitatea dintre Romney şi Santorum a fost una aprigă, marcată de atacuri dure. Santorum l-a acuzat pe Romney că nu este un conservator autentic şi că nu este în măsură să se lupte cu Obama deoarece a semnat o lege a sănătăţii în Massachusetts similară cu cea promovată de preşedintele democrat.
   
Ei au avut o întrevedere vineri pentru a discuta despre îngrijorările lui Santorum, inclusiv cum vor fi incluşi în campanie susţinătorii mişcării Tea Party şi conservatorii sociali, ce l-au ajutat să câştige primarele în 11 state.
   

×
Subiecte în articol: mitt romney SUA Barack Obama
Parteneri
România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere
x close