Antena 3 CNN Externe Avertizare! Risc crescut de cutremur de peste 7 grade, în SUA. Centrul seismic: ”Începem să ne îngrijorăm”

Avertizare! Risc crescut de cutremur de peste 7 grade, în SUA. Centrul seismic: ”Începem să ne îngrijorăm”

Avertizare! Risc crescut de cutremur de peste 7 grade, în SUA. Centrul seismic: ”Începem să ne îngrijorăm”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    04 Oct 2016   •   08:39

Biroul pentru Servicii de Urgenţă din statul american California a emis o avertizare de risc crescut pentru un cutremur de peste 7 grade, pentru următoarele zile, după ce geologii de la Centrul Seismic au înregistrat o serie de peste 140 de cutremure mai mici, în ultima săptămână, în apropiere de falia San Andreas, potrivit Jurnalul.ro.

Geologii spun că micile seisme ar putea disloca o placă tectonică mai mare, rezultând astfel un cutremur de proporţii.

Potrivit Serviciului de Urgenţă din California, posibilul cutremur ar afecta în special partea sudică a statului, unde sunt situate oraşele Los Angeles, San Diego şi San Bernardino.
„De câte ori apare o activitate seismică semnificativă în vecinătatea faliei San Andreas, noi, seismologii, începem să ne îngrijorăm deoarece recunoaştem posibilitatea declanşării unui cutremur de mari proporţii”, spune Thomas Jordan, directorul Centrului Seismic din California.

Geologii spun că, deşi riscul unui cutremur care să depăşească magnitudinea de 7 grade este de aproximativ 1%, pentru următoarele zile, eventualele consecinţe sunt mult prea serioase pentru ca pericolul să fie ignorat.

×
Subiecte în articol: california seism cutremur
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close