Antena 3 CNN Externe Roma. Nou protest LA ÎNĂLŢIME, împotriva clasei politice italiene

Roma. Nou protest LA ÎNĂLŢIME, împotriva clasei politice italiene

Roma. Nou protest LA ÎNĂLŢIME, împotriva clasei politice italiene
Sursa foto: Foto: Reuters
21 Mai 2013   •   12:57

Un bărbat s-a căţărat, luni seară, pe cupola Basilicii San Pietro din Vatican şi a arborat un baner prin care-şi manifesta protestul faţă de "spectacolul politic oripilant", cu referire la coaliţia de la Roma, care nu reuşeşte să combată recesiunea şi şomajul din Peninsulă, transmite Reuters.

Identificat de poliţie, Marcello Di Finizio, avea scris în engleză, pe o pânză albă: "Opriţi masacrul! Specatacolul politic oripilant continuă", iar mai jos se putea citi în italiană: "Papa Francisc, ajută-ne!"

De asemnea, el flutura un steag italian, în timp ce se balansa pe pervazul unei ferestre. De precizat că înălţimea Domului este 137 de metri.

Italia se zbate cu o recesiune gravă, comparabilă cu cea din 1970, iar rata şomajului se apropie de o cifră record. Sprijinul public, pentru noul guvern, s-a diminuat în doar o lună de la 43% la 34%.

Di Finizio nu este la prima ispravă de acest gen. Anul trecut, în octombrie, el a înoptat pe cupola catedralei, arborând un baner prin care critica companiile multinaţionale, Uniunea Europeană şi pe fostul premier italian, Mario Monti.

×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close