Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează Ucraina: "O să aşteptaţi mereu în anticamera Uniunii Europene!"

Rusia avertizează Ucraina: "O să aşteptaţi mereu în anticamera Uniunii Europene!"

Rusia avertizează Ucraina: "O să aşteptaţi mereu în anticamera Uniunii Europene!"
13 Noi 2013   •   17:18

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin (foto medalion), a avertizat autorităţile de la Kiev că asocierea cu UE va fi un proces foarte lung şi anevoios, pe parcursul căruia Ucraina va fi nevoită să se conformeze multor condiţii dezavantajoase, inclusiv pe plan economic, fără o perspectivă clară asupra aderării la Uniunea Europeană.

Declaraţia liderului de la Moscova a fost făcută într-un discurs ţinut la Institutul Regal pentru Relaţii Internaţionale "Egmont" de la Bruxelles, transmite Ria Novosti.

"Este ca şi cum nu te duci la baie, dar stai în sala de aşteptare a saunei. Toată viaţa să aştepţi într-o anticameră?!...", a precizat Rogozin.

Vorbind despre proiectul "Parteneriatului Estic", oficialul rus a declarat că UE "îşi aduce în buzunar ţări care nu se află pur şi simplu într-o criză economică, ci ele sunt în pragul falimentului".

Totodată, vicepremierul rus a cerut UE să nu marginalizeze Rusia faţă de "Parteneriatul Estic", ci să analizeze posibile consecinţe negative pentru ţările membre, care au făcut parte odinioară din URSS.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close