Antena 3 CNN Externe Rusia şi Republica Moldova continuă negocierile privind deschiderea unui consulat rus la Tiraspol

Rusia şi Republica Moldova continuă negocierile privind deschiderea unui consulat rus la Tiraspol

Rusia şi Republica Moldova continuă negocierile privind deschiderea unui consulat rus la Tiraspol
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
17 Noi 2012   •   13:21

Negocierile cu privire la deschiderea unui consulat rus la Tiraspol, în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, vor continua săptămâna viitoare la nivelul ministerelor de Externe din Rusia şi Republica Moldova, relatează Kyiv Post în ediþia electronică.
   
Premierul moldovean Vlad Filat şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin au discutat despre deschiderea unor consulate ruse la Bălţi, în nordul Republicii Moldova, şi la Tiraspol, a declarat Guvernul moldovean pentru Interfax. "Primul necesită doar paşi formaşi, însă în privinţa Tiraspolului negociatorii au convenit să continue discuţiile, inclusiv în cursul unor consultări la nivelul ministerelor de Externe, pe 22 noiembrie", a precizat Executivul de la Chişinău.
   
Serviciul de presă l-a citat pe Rogozin, care a afirmat că "Rusia este interesată de continuarea dezvoltării unui dialog constructiv cu Republica Moldova". El a lăudat o intensificare a dialogului moldoveano-rus luna trecută, sugerând că acest lucru a fost impulsionat, între altele, de o vizită a premierului moldovean la Moscova şi de întâlnirea acestuia cu preşedintele rus Vladimir Putin.
   
Filat a declarat că Republica Moldova este interesată de consolidarea investiţiilor şi extinderea cooperării cu Rusia, în continuarea unor proiecte comune.
   
Filat şi Rogozin au abordat o serie largă de probleme privind relaţiilor bilaterale, cooperarea în cadrul CSI şi soluţionaea crizei transnistrene.
   
În plus, cele două părţi au discutat despre relaţiile economice, relevând o creştere stabilă a volumului schimburilor comerciale între cele două ţări, care au atins suma de două miliarde de dolari în 2011 şi care ar putea înregistra un nivel cu 20% mai mare până la sfârşitul lui 2012.

×
Subiecte în articol: Rusia Republica Moldova Consulat rus Tiraspol
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close