Antena 3 CNN Externe Salafiştii ameninţă un depozit nuclear american din inima Europei

Salafiştii ameninţă un depozit nuclear american din inima Europei

Salafiştii ameninţă un depozit nuclear american din inima Europei
07 Aug 2014   •   17:27

Biroul Federal de Investigaţii Criminale german a informat că un extremist musulman, cu cetăţenie germană şi care luptă în Siria alături de rebeli, a emis mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite ale Americii şi a unor obiective americane de pe teritoriul Germaniei.

Cu toate acestea, autorităţile de la Berlin susţin că "nu există indicii precise referitoare la planurile unor atacuri concrete".

Suspectul, Silvio K., este bănuit că ar fi vorbit în anumite cercuri restrânse ale camarazilor săi despre posibilitatea unui atac asupra facilităţii militare Büchel-Koblenz, acolo unde sunt depozitate armele nucleare americane.

În urma acestei informaţii, serviciile speciale de securitate au intensificat sistemele defensive, se arată într-un material publicat de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

"Colaborăm foarte strâns cu autorităţile germane pentru a elimina orice potenţial pericol", a declarat un reprezentant al Ambasadei SUA din Berlin.

Silvio K. (foto)  s-a născut în Saxonia, a copilărit în Essen, iar apoi s-a mutat în landul Rin-Westphalia, mai preics în oraşul Solingen. El este membru al grupului german salafist Millatu Ibrahim, formaţiune interzisă de autorităţile de la Berlin.
Pe numele lui a fost deja emis un mandat internaţional de arestare.


"El este o vedetă printre jihadişti şi are în jur de 10.000 de admiratori şi fani salafişti numai în Germania", a comentat pentru WAZ, Guido Steinber, expert în lupta anti-teroristă.

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close