Antena 3 CNN Externe Scriitor şi economist francez: Foarte mulţi francezi nu sunt de acord cu acest marş

Scriitor şi economist francez: Foarte mulţi francezi nu sunt de acord cu acest marş

Scriitor şi economist francez: Foarte mulţi francezi nu sunt de acord cu acest marş
Sursa foto: Foto: VideoNews
11 Ian 2015   •   16:23
Marşul solidarităţii de la Paris a adunat sute de mii de oameni pe străzile capitalei Franţei, printre care şi preşedinţi de stat şi şefi de guverne. Numărul participanţilor a depăşit orice aşteptare, dar spiritul de solidaritate nu pare să fie împărţit de toţi francezii. 
 
Invitat în platoul ştirilor Antena 3, economistul şi scriitorul Olivier Marteau, cetăţean francez care locuieşte în România, a explicat că există şi un alt curent în societatea franceză, care blamează atitudinea autorităţilro. 
 
"Eu aş spune că nu este o problemă a Europei ce se întâmplă, ci a Franţei. Vina nu poate fi pusă pe seama UE, teroriştii s-au născut, au crescut, s-au antrenat pe teritoriul Franţei. Este o problemă franceză şi noi, francezii, nu trebuie să ne ascundem în spatele UE. O grămadă de francezi nu sunt de acord cu această acţiune, pentru că pare o manipulare politică. Sunt oameni care au stat la putere circa 20 - 30 de ani şi oamenii politici aceştia sunt consideraţi responsabili, pentru că au lăsat să intre în ţară milioane de oameni străini, fără a înţelege şi posibilele repercursiuni."
 
De asemenea, Marteau a explicat că nu crede că autorităţile franceze vor repara greşelile prea curând.
 
"Am mari îndoieli cu privire la capacitatea guvernului francez de a repara greşelile făcute în trecut. Ar fi fost mult mai bine să ne apucăm de treabă, decât să ne plimbăm prin străzi."
 

×
Subiecte în articol: francezi scriitor guvern UE
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close